28 Şubat 2018 Çarşamba

PAZAR GÜNÜ NAMAZI




 
    
Ebu Hureyre, Resülullah (s.a.a.) Efendimizin şöyle buyurduğunu anlattı:
   “Bir kimse pazar günü dört rekât namaz kılar ise, Allah-ü Teâlâ onun için Hıristiyan erkek ve Hıristiyan kadın sayısı kadar sevap yazar.
   Onun için bir peygamberin sevabını verir.
Bir hac ve bir ömre sevabı yazar. Her rekât namaz için dahi, bin namaz sevabı yazar Sonra Allah-ü Teâlâ onun için cennette pek güzel kokulu miskten bir şehir ihsan eder.
   Bu namazı kılan kimse, her rekâtında    Fatiha süresinden sonra 

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم(١) اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ العَالَمِينَ (٢) الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ (٣) مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ (٤) إيَّاكَ نَعْبُدُ وإيَّاكَ نَسْتَعِينُ (٥) اِهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ (٦) صِرَاطَ الَّذِينَ أنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّيِنَ.(٧)   
1 x kere Amenerrasulü okur.”
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  

 ءَامَنَ ٱلرَّسُولُ بِمَآ أُنزِلَ إِلَيْهِ مِن  رَّبِّهِۦ وَٱلْمُؤْمِنُونَ ۚ كُلٌّ ءَامَنَ بِٱللَّهِ وَمَلَٰٓئِكَتِهِۦ وَكُتُبِهِۦ وَرُسُلِهِۦ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِۦ ۚ وَقَالُوا۟ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا ۖ غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ ٱلْمَصِيرُ لَا يُكَلِّفُ ٱللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۚ لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا ٱكْتَسَبَتْ ۗ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَآ إِن نَّسِينَآ أَوْ أَخْطَأْنَا ۚ رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَيْنَآ إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُۥ عَلَى ٱلَّذِينَ مِن قَبْلِنَا ۚ رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِۦ ۖ وَٱعْفُ عَنَّا وَٱغْفِرْ لَنَا وَٱرْحَمْنَآ ۚ أَنتَ مَوْلَىٰنَا فَٱنصُرْنَا عَلَى ٱلْقَوْمِ ٱلْكَٰفِرِينَ.
  Hz. Ali, Resülullah (s.a.a.) Efendimizin şöyle buyurduğunu anlattı:
   “Pazar günü çokça namaz kılmak süreti ile yüce Allah’ı tevhid ediniz. Çünkü yüce Allah birdir ortağı yoktur. Bir kimse pazar günü
   Öğlen namazından sonra 4 rekât namaz kılar ise ama farzını Ve sünnetini kıldıktan sonra Yüce Allah’tan ne diler ise, Yüce Allah onun bütün dileklerini yerine getirir. Nasara’nın yaptığı şeylerden dahi Allah-ü Teâlâ onu korur.
   Bu namazı şöyle kılar:
   Birinci rekâtta, Fatiha süresi ile Secde süresini okur.
   İkinci rekâtta Fatiha süresi ile Mülk süresini okur.
   Bundan sonra teşehhüde oturur ve selam verip namazdan çıkar.
   Sonra kalkar iki rekât daha kılar.
   Bu iki rekâtta; Fatiha süresi ile Cuma süresi okur.”  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder